Tanja – Dagboek van een Guerrillera (Matinee)
Het onthutsende verhaal van Tanja Nijmeijer: van idealistische studente tot lid van de beruchte FARC

  • 10-09-2023
  • 16:00
  • filmvertoning

Tanja – Dagboek van een Guerrillera
Het onthutsende verhaal van Tanja Nijmeijer: van idealistische studente tot lid van de beruchte FARC – een aangrijpende documentaire die de complexiteit van haar keuzes en de zoektocht naar identiteit binnen een gewapende strijd blootlegt.

De Nederlandse studente Tanja Nijmeijer wordt tijdens haar stage, eind jaren 90 in Colombia, geconfronteerd met de politieke onrust in het land. Ze is geschokt door het onrecht dat ze aantreft en sluit zich na haar studie aan bij de FARC, op dat moment het grootste guerrillaleger ter wereld. Ze weet zich snel op te werken binnen de organisatie en wordt uiteindelijk ingezet bij de vredesonderhandelingen waar ze een sleutelrol speelt in het bereiken van een vredesakkoord. Een hereniging met haar familie wordt Tanja tot op de dag van vandaag nog altijd ontnomen, zelfs nu de rust in Colombia is teruggekeerd, omdat ze nog altijd op de internationale opsporingslijst van Interpol staat. Een fascinerend verhaal van een jonge vrouw die voor haar idealen geen gevaar uit de weg ging.

Tickets:
Kaarten zijn online te bestellen voor:
€12,- filmticket.

Tijdschema:
Deuren open: 15.30 uur.
Start film: 16.00 uur.
Verwachte eindtijd: 18:00 uur.

Kijkwijzer
Kijkwijzer: 14 jaar en ouder

Let op:
Het Forum is een cashless locatie, het is alleen mogelijk om te pinnen. Onze bar heeft een ruim assortiment aan drankjes en snacks.

Tickets