Sweet Dreams (Matinee)
Gouden Kalfwinnaar NFF 2023

  • 21-10-2023
  • 13:00
  • filmvertoning

Sweet Dreams
Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

Winnaar Gouden Kalf 2023
Sweet Dreams heeft maar liefst zes Gouden Kalveren gewonnen waaronder Beste Film. De film evenaart met 6 prijzen hiermee het recordaantal Gouden Kalveren van Brimstone uit 2017. Naast Beste Film won Sweet Dreams ook een Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol (Renée Soutendijk), Beste Bijrol (Florian Myjer), Beste Camera (Emo Weemhoff), Beste Costume Design (Bernadette Corstens) en Beste Regie (Ena Sendijarevic).

Tickets:
Kaarten zijn online te bestellen voor:
€12,- filmticket.

Tijdschema:
Deuren open: 12.30 uur.
Start film: 13.00 uur.
Verwachte eindtijd: 15:10 uur.

Kijkwijzer
Kijkwijzer: 14 jaar en ouder

Let op:
Het Forum is een cashless locatie, het is alleen mogelijk om te pinnen. Onze bar heeft een ruim assortiment aan drankjes en snacks.

Tickets