Pink Moon
Prikkelende tragikomedie over een vader die een punt wil zetten achter zijn leven. Zijn dochter doet een ultieme poging om hem van dit plan te weerhouden.

  • 06-10-2022
  • 20:00
  • filmvertoning

Pink Moon
Tijdens een afhaalchinees-familiediner vertelt Jan – een mooie en ingetogen rol van Johan Leysen – aan zijn twee kinderen dat hij na zijn volgende verjaardag een punt achter zijn leven wil zetten. ‘Uitchecken’, zo noemt hij deze stap, waar hij verder geen reden voor aanvoert. Dochter Iris, met verve vertolkt door Toneelacademie-alumnus Julia Akkermans, begrijpt haar vader niet. Ze probeert met alle macht een antwoord te krijgen op de enige vraag die er voor haar toe doet: waarom?

Regisseur Floor van der Meulen maakte al enkele gerenommeerde documentaires (9 DAYS: FROM MY WINDOW IN ALEPPO, THE LAST MALE ON EARTH) en levert met PINK MOON haar speelfilmdebuut af. Het blijkt een geslaagde zoektocht naar de vele lagen van het begrip empathie: is het mogelijk om iemands keuze te begrijpen als die rechtstreeks ingaat tegen jouw eigen wens of belang? Met vaste hand leidt van der Meulen de kijker langs de vele kwesties die verbonden zijn aan zelfverkozen dood, met een onvergetelijk slotakkoord.

Floor van der Meulen, Nederland, Slovenië, 2022, 90 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Julia Akkermans, Johan Leysen, Anniek Pheifer.

Tickets:
Kaarten zijn te bestellen voor:
€12,- filmticket.

Time Schedule:
Doors open: 19.00 uur.
Start film: 20.00 uur.
Verwachte eindtijd: 22:00 uur.

Kijkwijzer
De film heeft Kijkwijzer 12 jaar.

Let op:
Het Forum is een cashless locatie, het is alleen mogelijk om te pinnen.
Het is in het Forum niet toegestaan om eigen consumpties te nuttigen. Onze bar heeft een ruim assortiment aan drankjes en snacks.

Tickets