De Schuldmachine Voorpremière
Door Burgerkracht Limburg

  • 12-09-2019
  • 09:00

Ben jij klaar om de wereld van de schuldhulpverlening te verbeteren? Kom dan gratis naar de voorpremière van de documentaire ‘De Schuldmachine op donderdag 12 september in Forum Sittard!

Tijdens een interactief dagdeel krijg je exclusief de de documentaire ‘De Schuldmachine’ te zien waarna je samen met de hoofdrolspelers én de documentairemaker aan de slag gaat om de wereld van de schuldhulpverlening te verbeteren. Deelname hieraan is geheel gratis.

Tijdschema
We bieden twee identieke dagdelen aan waar je, als bezoeker gratis voor kan aanmelden:

– De ochtend van 09:00 uur t/m 13:00 uur.
De ochtend is vooral gericht op schuldhulpverleners/wethouders /uitvoerders/beleidsmedewerkers/etc. Voor iedereen die vanuit zijn/haar werk betrokken is bij de schuldhulpverlening

– De middag van 13:30 t/m 17:30 uur.
De middag is gericht op ervaringsdeskundigen/vrijwilligers en burgers die betrokken willen zijn bij het onderwerp ‘Schuldhulpverlening’.

Synopsis documentaire ‘De Schuldmachine’
De film ‘De Schuldmachine’ toont hoe problematische schuld jongeren gevangen houdt. Aan de hand van de schulddossiers van drie jong volwassenen uit Amsterdam Zuidoost wordt in de film duidelijk wat het belang is van een persoonlijke aanpak en het verhaal achter de schulden om jongeren te helpen regie terug te nemen over hun toekomst.

Onze gids in deze documentaire is Willem Los, zijn leven lang al manager debiteurenbeheer en sinds enkele jaren vrijwilliger bij ONSbank. ONSbank is een kunstenaarsinitiatief dat met een persoonlijk en artistiek leertraject en schuldrust jongeren een nieuw perspectief biedt op zichzelf en hun leefwereld om zelf oplossingsgericht aan hun toekomst te kunnen werken.

Met Willem ontdekken we hoe door de verregaande digitalisering in Nederland mensen anonieme bsn-nummers zijn geworden. Hoe makkelijk je gevangen raakt in een ondoorgrondelijk systeem
waarmee de schuldenindustrie krankzinnig veel geld verdient maar mensen steeds verder in de problemen komen. Hoe komen we eruit?

Een aangrijpende spiegel voor iedereen; van burger tot bestuurder, van praktijk tot beleid.

Aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan Stephanie Schols van Burgerkracht Limburg via stephanieschols@burgerkrachtlimburg.nl. Geef in het onderwerp aan of u liever de ochtend of de middag bezoekt.

Deelname is gratis

Wilt u gratis deelnemen? Stuur dan even een e-mail naar stephanieschols@burgerkrachtlimburg.nl o.v.v. ochtend óf middag