Corsage
Eigenzinnig kostuumdrama met Vicky Krieps in de rol van de legendarische Oostenrijkse keizerin Sissi, op een cruciaal moment dat de publieke opinie zich tegen haar dreigt te keren.

  • 04-10-2022
  • 20:00
  • filmvertoning

Corsage
Wenen, 1877. Sissi wordt veertig en is gefrustreerd. Haar veelgeprezen schoonheid is tanende. Ze geniet aanzien in hogere kringen, maar staat ook bloot aan geruchten. Als keizerin is ze machteloos. Haar rest niets anders dan te accepteren dat zij niet meer is dan een decorstuk.

De hedendaagse films en series over Sissi staan in fel contrast met de zoetsappige trilogie uit de jaren vijftig. Weg is de romantiek. In CORSAGE ligt de focus nadrukkelijk op de gouden kooi waarin Sissi gevangen zit en de verwachtingen van anderen waaraan ze moet voldoen. Kreutzer toont ons hoe Sissi zowel letterlijk als figuurlijk gevangen zit in een keurslijf waaruit geen ontsnappen mogelijk is, een metafoor voor hoe het – ook nu nog – vaak een nadeel is om een vrouw te zijn. Vicky Krieps werd tijdens het filmfestival van Cannes gelauwerd met de prijs voor beste actrice in het Un Certain Regard-programma.
Marie Kreutzer, Oostenrijk, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, 2022, 115 min. Engels, Frans, Duits & Hongaars gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Vicky Krieps, Colin Morgan, Finnegan Oldfield, Aaron Friesz, Katharina Lorenz, Alma Hasun.

Tickets:
Kaarten zijn te bestellen voor:
€12,- filmticket.

Time Schedule:
Doors open: 19.00 uur.
Start film: 20.00 uur.
Verwachte eindtijd: 22:30 uur.

Kijkwijzer
De film heeft Kijkwijzer 12 jaar.

Let op:
Het Forum is een cashless locatie, het is alleen mogelijk om te pinnen.
Het is in het Forum niet toegestaan om eigen consumpties te nuttigen. Onze bar heeft een ruim assortiment aan drankjes en snacks.

Tickets